logo
Header foto
Mijn kluisZijn alle medische kosten gedekt in het buitenland?

Datum: 27 juni 2011

Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar wel tot een bepaald maximum. De verzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven die voor een bepaalde handeling in Nederland gelden. 

De werkelijke kosten
Ben je in het buitenland duurder uit? Dan betaalt de reisverzekering dat extra gedeelte. Zorg in het buitenland loopt vaak via een privékliniek en is daarom vaak duurder. Een goede reisverzekering bevat een dekking voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je dan wel aangegeven dat je medische kosten in het buitenland gedekt wilt hebben. 

Bel het alarmnummer
Het is altijd handig om van tevoren de reisverzekeraar te informeren over je medische ingreep. Soms is dit ook noodzakelijk. Elke reisverzekeraar heeft hiervoor een ‘alarmnummer’. Voordeel is dat je in je eigen taal kunt uitleggen wat er precies aan de hand is.

Vaak hebben reisverzekeraars namelijk hulpposten in het buitenland die je kunnen helpen. Zij spreken de taal van het land. Ook weten zij welke artsen of klinieken in een bepaald geval het beste zijn.

« Ga terug naar het overzicht