logo
Header foto
Mijn kluisMijn Pensioenoverzicht.nl

Datum: 15 februari 2011

Mijn Pensioenoverzicht.nl

Begin dit jaar is een nieuwe site in de lucht: Mijnpensioenoverzicht.nl. Een prima hulpmiddel om te bekijken hoeveel ouderdomspensioen en AOW u heeft opgebouwd. Met uw DigidD code kunt in één opslag zien hoeveel ouderdoms, nabestaandenpensioen er is opgebouwd en er wordt opgebouwd. Onderstaand treft u een aantal vragen en antwoorden aan die u kunnen helpen om dit overzicht te lezen.

Staan alle pensioenbedragen erop?
Alleen pensioen wat u hebt opgebouwd via een werkgever staan erop. Eventuele vrijwillige extra opbouw wordt niet altijd vermeld. Dit zal waarschijnlijk in de toekomst wel gaan gebeuren. Verder treft u de opbouw van de AOW aan. Voorzieningen die u in privé heeft afgesloten worden ook niet vermeld.
Ik mis pensioenbedragen, wat moet ik doen?
Als u in het overzicht een pensioen mist, kunt u het beste contact opnemen met de pensioenuitvoerder waar u dat pensioen hebt opgebouwd. De contactgegevens van de pensioenuitvoerders vindt u op deze site. Als u niet meer weet waar u pensioen hebt opgebouwd, probeer dan bijvoorbeeld via uw vroegere werkgever of collega’s erachter te komen waar u pensioen hebt opgebouwd. Als u in het verleden de waarde van uw pensioen hebt laten overdragen naar uw volgende pensioenuitvoerder, bedenk dan dat er geen pensioen meer van u geregistreerd staat bij de oude pensioenuitvoerder.

Hoe actueel zijn de pensioenbedragen?
Op deze website worden de bedragen getoond zoals ze door de pensioenuitvoerders worden aangeleverd. De actualiteit daarvan is de verantwoordelijkheid van de pensioenuitvoerders en wordt in de overzichten aangegeven door ‘stand per’.

Mijn pensioenbedragen zijn niet juist, wat moet ik doen?
Als u van mening bent dat de getoonde bedragen op deze website niet juist zijn, neem dan contact op met de betreffende pensioenuitvoerder(s). De contactgegevens vindt u door met uw muis op de naam van de betreffende pensioenuitvoerder te klikken.

Worden álle pensioenen getoond?
De kwaliteit en volledigheid van de getoonde gegevens op deze website is de verantwoordelijkheid van de pensioenuitvoerders. Er bestaan situaties waarin het tonen van gegevens onmogelijk is. Zo zijn er Nederlanders die in het buitenland verblijven en niet in het bezit zijn van een DigiD en daarom geen toegang tot de website hebben. Ook kan het in een enkel geval zijn dat oude pensioenen ontbreken.

Blijven mijn pensioenbedragen hetzelfde als mijn salaris verandert?
Het pensioen dat u kunt bereiken als u tot uw pensioendatum in dienst blijft, wijzigt als uw salaris verandert. Als u meer gaat verdienen, wordt het te bereiken pensioen hoger. Als u minder gaat verdienen wordt het te bereiken pensioen lager. Het pensioen dat u al opgebouwd hebt verandert meestal niet door een salariswijziging. Het wordt daardoor in elk geval niet lager.

Wanneer gaat mijn pensioen in?
De exacte ingangsdatum van uw pensioen staat op het pensioenoverzicht dat u van uw pensioenuitvoerder ontvangt. In veel pensioenregelingen heeft u de mogelijkheid uw pensioen eerder in te laten gaan of uit te stellen. Als u uw pensioen eerder in laat gaan wordt het pensioen lager, bij uitstel wordt het pensioen hoger.

Is een financieel plan niet meer nodig?

Het overzicht zegt niets over uw netto besteedbaar inkomen als u met pensioen gaat of bij onverhoopt vooroverlijden. Er worden alleen bruto bedragen weergegeven en er wordt geen rekening gehouden met privé voorzieningen en overige vermogensbestanddelen. Wilt u weten hoe u netto besteedbaar inkomen eruit ziet, neem dan contact met ons op. Wij kunnen voor u alle voorzieningen op een rijtje zetten. U hebt dan een goed inzicht in uw financiële situatie en dat is het begin van een goede basis voor eventuele aanvullende voorzieningen.


« Ga terug naar het overzicht